Home|Presentatie|Lid worden|Agenda|Contact|Fotopagina|Gastenboek|Links|Login

Lid worden

Er is binnen onze vereniging altijd plaats voor enthousiaste muzikanten. Iedereen die een blaas- of slagwerkinstrument bespeelt, kan lid worden van Fanfare St. Arnoldus en, afhankelijk van het niveau, veelal direct meespelen.
Nieuwsgierig...? Kom gerust eens bij een repetitie kijken op maandagavond. Schroom dan niet om dingen te vragen over de vereniging of om eens een instrument uit te proberen. U kunt uzelf of uw kind aanmelden door een email te versturen via de contactpagina. Het bestuur neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. Hopelijk tot ziens!

Muzieklessen

Nog niet eerder een muziekinstrument gespeeld? Dat is helemaal geen probleem. De meeste leden komen bij ons binnen zonder muzikale ervaring. Jong en oud kan een instrument leren bespelen want voor muziek ben je nooit te oud!
Deze lessen verzorgen wij in samenwerking met enkele enthousiaste docenten. En van deze enthousiaste docenten is Marloes van de Loo-Korthout van "De Spreektuin" (www.despreektuin.nl). Interesse...? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via de contactpagina.

De meerwaarde van een muziekvereniging ligt in het samenspel van verschillende instrumenten. Vanaf het begint leert de leerling naar anderen te luisteren en samen te spelen met andere leerlingen. Zodra de leerling zijn A diploma behaald heeft, neemt hij/zij plaats in de fanfare.
Ook volwassenen zijn welkom om een instrument te leren spelen. Uiteraard zal de inhoud van de lessen daarop afgestemd worden. Het lesseizoen loopt gelijk met een schooljaar. Er wordt lesgegeven op alle (blaas)instrumenten die in een fanfare voorkomen. Dat betekent dat er les gevolgd kan worden op bugel, trompet, hoorn, schuiftrombone, saxofoon, euphonium, bas of snare drum. De leerling krijgt het instrument in bruikleen, zodat ook thuis geoefend kan worden.

Waarom is het leuk om lid te zijn van een muziekvereniging?

Muziek maken is ontspannend en inspannend tegelijkertijd, of je dit nu alleen thuis doet of lid bent van een muziekvereniging. Muziek maken is inspannend omdat je je moet inzetten. Maar, als je de basis van het muziek maken onder de knie hebt, begint het leuke deel en kun je echt muziek gaan maken. Dan wordt het ontspannend. De afzonderlijke noten worden aan elkaar gekoppeld en je kunt liedjes gaan spelen.

Als je dit ook nog bij een muziekvereniging doet, wordt het nog leuker. Samen muziek maken, onder de knie krijgen en muziekstukken spelen is altijd gezelliger dan alleen. Bovendien leer je nieuwe mensen kennen en werk je samen naar een doel toe. Daarnaast worden er allerlei leuke dingen georganiseerd. Dit alles maakt muziek maken bij een muziekvereniging tot een gezellige en ontspannende hobby voor alle leeftijden.

Lid worden